Energiforbrug i procesventilation

Hej LH

Vi er en gruppe ingeniørstuderende, der snart skal arbejde med procesventilation, nærmere bestemt ventilationseffektiviteten deraf. Vi vil i den forbindelse gerne indlede vores opgave med en analyse af problemets omfang.
Er I bekendt med nogen case-beskrivelser af projekter, hvor forkert valg af procesudsugningsprincip har medført et forøget energiforbrug?
Og kan I generelt anbefale noget litteratur på området?

Med venlig hilsen
Mathias

LØST
Oprettet af Mathias
Spurgt den 19.05.19 - kl. 14:42
289 Visninger
Private svar

Hej Mathias.
Tak for din henvendelse. Jeg giver den videre til en af mine kollegaer som arbejder med installationer.
Du hører fra os snarest.

Oprettet af Anders Nilsen
Svaret den 23.05.19 - kl. 10:02
Private svar

Hej Mathias

Procesventilation er et lidt svært emne, når det kommer til energi, da det ikke skal medregnes i en energiramme i fx Be18 eller Energy10. Der er derfor ikke et stort fokus på energiforbruget, hverken til opvarmning eller elforbrug fra rådgivernes side.
Og da det ikke medregnes i energirammen, giver den derfor heller ikke et retvisende billede af bygningens reelle energiforbrug.
Når vi laver større ventilationsprojekter, hvori der er procesudsug, så laver vi det som regel som funktionsudbud. Herved skal ventilationsentreprenøren selv lave dimensionering af aggregater og rørføring, hvor de så selv står for at finde energiforbruget.
Jeg er derfor nød til at henvise til en større entreprenørvirksomhed, som fx Bravida eller Caverion, som måske bedre kan hjælpe med cases.

Med venlig hilsen
Jimmie Feldfos

Oprettet af Jimmie
Svaret den 24.05.19 - kl. 08:38
Private svar

Mange tak skal I have! Det prøver jeg at gå videre med.

Med venlig hilsen
Mathias

Oprettet af Mathias
Svaret den 26.05.19 - kl. 17:28