Certificeringsordningen for statikere begrænser vores brug af sund fornuft

Administrerende direktør Kasper Fey-Hansen har talt med Licitationen om vores oplevelse med certificeringsordningen og den usikkerhed ordningen skaber blandt dygtige medarbejdere. Her får du et udsnit af Kaspers tanker, og nederst finder du direkte link til Licitationens artikel.

– Jeg frygter for byggeriets fremtid, hvis ikke vi får ordningen og administrationen af den tilbage på sporet, udtaler Kasper Fey-Hansen og uddyber:

– De certificerede statikere spiller så kæmpestor en rolle i byggeriet, men hvis vi fortsætter med at behandle dem, som vi gør, så forsvinder de. Og der sidder nogle unge mennesker, der til sidst ikke har lyst til at komme ind i byggeriet. Hvad sker der, når de ude på studierne hører om disse sager, og det pres de certificerede er under?

– Vi bruger mange ressourcer på at snakke med vores certificerede statikere om, hvis ansvar det er. Det er vores ansvar som virksomhed. Du har et kørekort, men du er stadig pissedygtig, også selvom du skulle miste det. Du skal ikke gå med livrem og seler, jeg skal nok stå på mål for din faglighed, og det byggeri vi har lavet, siger Kasper Fey Hansen.

Du kan læse hele artiklen her: https://www.licitationen.dk/article/view/1063757/radgiverdirektor_frygter_for_fremtiden_hvis_ikke_certificeringsordning_reformeres

 

Foto af Bassin 7 – Fotograf Anders Wejse, Velkendt

Nyhed - 16. januar 2024

Faglighed i konstant udvikling – Annemarie er certificeret brandrådgiver

Med mere end 30 års erfaring inden for byggeri, først med byggesagsbehandling hos Aarhus Kommune,...

Arrangement - 6. februar 2023

Gratis morgenmøde d. 28. februar – De nye bæredygtighedskrav

Ved du, hvordan du forholder dig til og arbejder med bygningsreglementets nye bæredygtighedskrav?   Kom...

Nyhed - 23. april 2021

Erfarne kræfter har overtaget ingeniørkoncernen

Erfarne kræfter har overtaget ingeniørkoncernen En kvartet bestående af bestyrelsesformanden, den administrerende direktør, økonomidirektøren og...