Projektet

Nyt domicil til Danmarks Sportsfiskerforbund i Vingsted nær Vejle. Et aktivt sted for både sportsfiskere og andre brugere af det naturskønne område omkring huset.

Selve den administrative del, hvor der holdes styr på medlemmer og klubber, er på 160 m2. Den største del af huset på 345 m2 er indrettet til sportsfiskernes udfoldelser med plads til tekøkken, mødelokale og loungeområde.

På en storskærm i huset bliver det via et signal fra et undervandskamera muligt at følge med i livet under vandet i den nærliggende å.

Huset hviler på to søjler og tre høje, hvilket skaber særlige uderum på de tre høje, som der er adgang til fra husets første sal. De to dele af Sportsfiskeriets Hus bliver brudt af en lysskakt, der trækker dagslys ind i bygningen og ned på en stor terrasse, hvor der opstår et overdækket uderum. Terrassen strækker sig videre uden for huset mod en å. Her bliver der opstillet faste borde med adgang til postevand, røgovne og et udekøkken, så fisk kan renses og tilberedes på stedet.

Der er et overdækket uderum på området omkring huset med plads til et fleksibelt aktivitets- og værkstedsrum og et depot, hvor der kan opbevares fiskegrej. Her er også et toilet, der altid er tilgængeligt for husets og områdets aktive brugere.

Projektfakta

Sag:
Nybyggeri
Opgavetype:
Ingeniørprojektering af bærende konstruktioner og energi
Bygherre:
Dansk Sportsfiskerforbund
Areal:
510 m2
Udført:
2012-2013
Entreprenør:
Anton Knudsen A/S
Arkitekt:
Cebra Architecture
Anvendelse:
Klubhus
Entrepriseform:
Hoved- og totalentreprise