Projekt Smallegade

Kontordomicil med aktiv tankstation og tidligere værksted, placeret i kælder og stue under del af ejendommen, har gennemgået en gennemgribende totalrenovering. Tankstationen er lukket ned, og ejendommen ombygges med parkering, lager og depotrum i kælder, detailhandel i hele stueetagen og 29 ungdomsboliger fordelt på 1. sal og i et 3-etagers tårn. Herudover etableres stor sansehave og udendørs socialt rum på nyetableret tagterrasse for at bringe naturen ind i bybilledet.

Ejendommen får i stueetage emalitglas-facade. Beboelsesdelen beklædes med en flot grå tegl, ligesom der etableres store ovenlys i gangareal. I de enkelte lejligheder isættes overramme med glas ved entredør for at skabe et anderledes lysindfald ligesom der leges med lyset i indretningen i lejlighederne med glaspartier, for at imødegå et ensidigt lysindfald. Ejendommens m2 er udnyttet optimalt med mindre, fortrinsvis 2. vær., beboelsesenheder, som alle kan benytte det fælles rum på tagterrassen.

Gulvet i nr. 18 hæves i etageadskillelsen ca. 40 cm. i stueetagen og tilsvarende sænkes kælderen – samtidig hermed er fundament og søjler blevet understøbt. Alle installationer er udskiftet og i hele beboelsesdelen er der etableret nye føringsveje. Tagkonstruktionen er dimensioneret fra tag til tagterrasse ved ilægning af tværgående jernbjælker som imødekommer de ændrede laster.

Henrik S. Rosenkrands

Henrik S. Rosenkrands

Projektleder | Projekteringsleder | Fagleder | Installationer


T: +45 22 74 39 21

M: hr@arneelkjaer.dk


Se alle medarbejdere

Projektfakta

Sag:
Nybyggeri
Opgavetype:
Komplet ingeniørprojektering inkl. brand
Bygherre:
Lyngby Entreprise
Areal:
4.160 m2
Udført:
2013-2014
Arkitekt:
Sahl Arkitekter A/S
Anvendelse:
Boliger og detailhandel
Entrepriseform:
Hovedentreprise