Nettos første bæredygtige enkeltstående detailbutik er opført i Bygholm Bakker ved Horsens.

Bag et nyt bæredygtigt byggekoncept står Salling Group, Netto og CF Møller Architects. Konceptet har fokus på bæredygtige løsninger, godt indeklima og arkitektonisk kvalitet, der kommer både kunder og medarbejdere til gavn.

Den 1.200 m2 store Netto-butik er opført med præfabrikerede træelementer som bag- og skillevægge og facaderne er beklædt med skærmtegl.

Bygningens tagkonstruktion er opbygget af fritspændende, synlige og danskproducerede limtræsspær. Spærene understøttes i facaderne på indspændte stålsøjler, der samtidig sikrer bygningens stabilitet over for vandret last. På limtræsspærene er monteret sortmalet ståltrapezplader med sedumtag som afsluttende tagbeklædning.

Indgangspartiet er beklædt med varmebehandlet nordisk fyrretræ.

Det grønne sedumtag bidrager til regnvandsforsænkning samt temperaturregulering. Bygningens store glaspartier trækker dagslyset langt ind i butikken og bidrager til et godt indeklima. Solceller på taget og et særligt energianlæg gør butikken delvist selvforsynende med energi.

Netto Bygholm Bakker er DGNB Guld-certificeret, som den første af sin slags.

Arne Elkjær A/S har stået for ingeniørprojekteringen af byggeriets bærende konstruktioner, brandsikkerhed, energi, kloak, dagslys og indeklima.

Martin Holm Jakobsen

Martin Holm Jakobsen

Projektchef


T: +45 23 48 97 55

M: mj@arneelkjaer.dk


Se alle medarbejdere

Projektfakta

Sag:
Nybyggeri
Opgavetype:
Ingeniørprojektering
Bygherre:
Salling Group A/S
Areal:
1.200 m2
Udført:
2020
Entreprenør:
Innovater Byg
Arkitekt:
CF Møller Architects
Anvendelse:
Detailbutik
Entrepriseform:
Totalentreprise