Projekt Madkulturens Hus

Madkulturens Hus danner rammen om Frederiksberg Allés metrostation, og byder velkommen til bydelen med et madkulturhus på 800 m2, som rummer alt fra madboder og spisepladser til undervisnings- og foredragsmiljø med et særligt fokus på madkultur. Derudover etableres der sammenbyggede byhuse i seks etager af forskellige størrelser ud mod Frederiksberg Allé og studieboliger langs Platanvej.

Projektet er bygget ovenpå en metrostation, som har bund 22 m under terræn, hvilket har medført bygningsmæssige udfordringer og et byggeri i ekstra høj konsekvensklasse (CC3+). Placeringen oven på en metrostation betyder, at byggeriets bærende konstruktioner er placeret på metroskaktens to sider. Madkulturens Hus er derfor opført med et ”svævende” areal ud over stationsforpladsen, og dette ”svævende” areal er funderet i syv meters højde med et efterspændt betondæk udført som et brodæk.

Hos Arne Elkjær har vi været bygværksprojekterende på Madkulturens Hus i et tæt samarbejde med bl.a. Metroselskabet, Frederiksberg Kommune og Cobe Arkitekter.

Birgitte Aagaard Bønnerup

Birgitte Aagaard Bønnerup

Projektleder


T: +45 22 15 08 05

M: bab@arneelkjaer.dk


Se alle medarbejdere

Projektfakta

Sag:
Nybyggeri
Opgavetype:
Bygværksprojektering
Bygherre:
Frederiksberg Alle 41 ApS
Areal:
800 m2 erhverv og 2650 m2 bolig
Udført:
2017-2019
Entreprenør:
NRE Denmark A/S
Arkitekt:
COBE Architects
Anvendelse:
Erhverv og bolig
Entrepriseform:
Totalentreprise