Telefon (+45) 86 16 47 55

FRAMEHOUSE i Dragør er realiseringen af en drøm hos bygherren, Kaj Ove Madsen KBH (KOM-KBH), om at skabe et CO2-neutralt og bæredygtigt kontorhus. Bygningens bærende konstruktioner består af et limtræsskellet, udført som tre parallelle og synlige rammekonstruktioner, der udgør en central del af byggeriets visuelle udtryk såvel ude som inde.

”Jeg er ikke i tvivl om, at bæredygtigt byggeri er fremtiden”, fortæller direktør Martin Kvist-Madsen fra KOM-KBH, ”ikke bare fra et miljømæssigt perspektiv, men også økonomisk, fordi udgifterne kan holdes nede, når man er selvforsynende.”

Kontorhuset, der er tegnet af Schmidt Hammer Lassen, opført af Lyngby Entreprise og hvor vi i Arne Elkjær har ydet ingeniørrådgivning, står om ganske kort tid klar til indflytning.

Bæredygtige konstruktioner

Det primære materiale i den danske byggebranche har igennem mange år været præget af beton. Træ er modsat beton et genanvendeligt naturprodukt, som med sin stoflighed bidrager til et roligt og afbalanceret indeklima.

Træ som materiale lever og ånder, og med egenskaben at kunne optage og afgive fugt, er træ med til at sikre et behageligt indeklima og et arbejdsmiljø.

Kontormiljø med lys og luft

”Beton er i dette projekt anvendt i et ganske begrænset omfang. Enkelte steder har det været nødvendigt for os at inddrage beton, for at gøre arkitektens vision om synlige rammekonstruktioner, som eneste bærende elementer, muligt”, forklarer konstruktionsingeniør Jakob Jensen, Arne Elkjær A/S.

Konstruktionernes udformning tillader således udeladelsen af indvendige bærende vægge, som ville frarøve kontormiljøet den luft og det lys, som netop giver kontoret et let udtryk.

FRAMEHOUSE er et højkvalificeret bæredygtighedsbyggeri, hvor sunde og naturlige materialer er indbygget i deres egen materialitet, hvilket sikrer huset lang levetid, og hvor materialernes naturlige egenskaber sikrer, at huset ældes naturligt og med ynde.

Læs mere om projektet og se billeder fra hele udførelsesprocessen på FRAMEHOUSE’s egen side.

 

 

Framehouse, Dragør

 

 

Renderinger: Schmidt Hammer Lassen / KOM-KBH

Arrangement - 17. januar 2020

Gå-hjem-møde om Brandrådgivning under den nye certificeringsordning – torsdag d. 20. februar 2020

Alle pladser til gå-hjem-mødet er nu besat. Du er fortsat velkommen til at sende en...

Meddelelse - 19. december 2019

Glædelig jul

Året 2019 synger på sidste vers, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige...

Meddelelse - 15. november 2019

Driftschef udnævnes til administrerende direktør

Kasper Fey-Hansen er d. 15. november udnævnt til administrerende direktør i ingeniørrådgivningsvirksomheden Arne Elkjær A/S....