Telefon (+45) 86 16 47 55

FRAMEHOUSE i Dragør er realiseringen af en drøm hos bygherren, Kaj Ove Madsen KBH (KOM-KBH), om at skabe et CO2-neutralt og bæredygtigt kontorhus. Bygningens bærende konstruktioner består af et limtræsskellet, udført som tre parallelle og synlige rammekonstruktioner, der udgør en central del af byggeriets visuelle udtryk såvel ude som inde.

”Jeg er ikke i tvivl om, at bæredygtigt byggeri er fremtiden”, fortæller direktør Martin Kvist-Madsen fra KOM-KBH, ”ikke bare fra et miljømæssigt perspektiv, men også økonomisk, fordi udgifterne kan holdes nede, når man er selvforsynende.”

Kontorhuset, der er tegnet af Schmidt Hammer Lassen, opført af Lyngby Entreprise og hvor vi i Arne Elkjær har ydet ingeniørrådgivning, står om ganske kort tid klar til indflytning.

Bæredygtige konstruktioner

Det primære materiale i den danske byggebranche har igennem mange år været præget af beton. Træ er modsat beton et genanvendeligt naturprodukt, som med sin stoflighed bidrager til et roligt og afbalanceret indeklima.

Træ som materiale lever og ånder, og med egenskaben at kunne optage og afgive fugt, er træ med til at sikre et behageligt indeklima og et arbejdsmiljø.

Kontormiljø med lys og luft

”Beton er i dette projekt anvendt i et ganske begrænset omfang. Enkelte steder har det været nødvendigt for os at inddrage beton, for at gøre arkitektens vision om synlige rammekonstruktioner, som eneste bærende elementer, muligt”, forklarer konstruktionsingeniør Jakob Jensen, Arne Elkjær A/S.

Konstruktionernes udformning tillader således udeladelsen af indvendige bærende vægge, som ville frarøve kontormiljøet den luft og det lys, som netop giver kontoret et let udtryk.

FRAMEHOUSE er et højkvalificeret bæredygtighedsbyggeri, hvor sunde og naturlige materialer er indbygget i deres egen materialitet, hvilket sikrer huset lang levetid, og hvor materialernes naturlige egenskaber sikrer, at huset ældes naturligt og med ynde.

Læs mere om projektet og se billeder fra hele udførelsesprocessen på FRAMEHOUSE’s egen side.

 

 

Framehouse, Dragør

 

 

Renderinger: Schmidt Hammer Lassen / KOM-KBH

Tema - 23. maj 2019

Kære arkitekt, vi kan projektere pænere og billigere skalmursløsninger, hvis vi bruger hinanden

Arkitekter, ingeniører, entreprenører og ikke mindst bygherrer kan vinde på både udtryk, funktionalitet og økonomi,...

Nyhed - 20. november 2018

Københavner-ekskursion med ”en kollega fortæller-koncept”

Interessen skærpes, når en kollega fortæller, og det gjorde Richard og Jimmie bl.a., da vi...

Tema - 3. september 2018

Skal du sætte et team, som ingeniør, arkitekt eller noget helt tredje? Find inspiration i disse seks kategorier

Når vi skal sætte et nyt team hos Arne Elkjær A/S, arbejder vi ud fra...