Styrkeeftervisning af stålbeslag

Hej.
Jeg sidder og arbejder med en samling mellem en trækstang og en limtræsbjælke i mit semesterprojekt. Jeg sidder og skal eftervise styrken af “bundpladen” på beslaget, og er i tvivl om hvorvidt jeg kan benytte brudform 1 til dette. Jeg tænker at jeg rykke boltekraften ud hvor svejsningerne er i samlingen, og så udgår Q-kraften, som vist på brudformen. Vil dette være en korrekt måde at beregne den på? Jeg har vedhæftet både en illustration af beslaget og et billede af brudformen.

På forhånd tak

Mvh Rasmus

Vedhæftninger:
LØST
Oprettet af Rasmus
Spurgt den 13.12.18 - kl. 15:31
405 Visninger
Private svar

Hej Rasmus,
Tak for dit spørgsmål.
Jeg mener ikke du bør sammenligne det med den viste brudform, da den refererer til en samling med trækpåvirkede bolte hvor pladen bliver udsat for et indspændingsmoment ved boltene.
Jeg har i stedet vedhæftet et statisk system for pladen som jeg mener den bør regnes. Jeg antager her, at pladen ikke overfører moment i enderne og således blot er simpelt understøttet. Den belastes af en linjelast svarende til trækkraften F fordelt over strækningen på 100 mm som er tværpladens længde.

Jeg håber dette er med til at give lidt afklaring og skulle det give anledning til yderligere spørgsmål fyrer du endelig bare løs :)

Oprettet af Anders Nilsen
Svaret den 14.12.18 - kl. 07:51
Private svar

Mange tak for svar, Anders. Det vil jeg gå videre med :-)

Oprettet af Rasmus
Svaret den 14.12.18 - kl. 08:14