Robusthed for vægge

Hej Arne
Jeg har et spørgsmål angående robusthed for vægge. Ifølge EC2 9.10.2.4, skal der etableres vandrette trækforbindelser til vægge, ved CC3 skal denne forbindelse være til stede både i toppen og bunden af væggen. Selve forbindelsen til dækket sker ved u-bøjlerne mellem dækelementerne, og stritterne i toppen af væggene. Men det er jo kun toppen af væggen der er fastholdt der.
Så jeg ville høre jeres mening omkring at sikre den vandrette forbindelse ved hjælp af de lodrette forbindelser? Der kan jo laves en støbeskelsberegning, men hvad for nogle af følgende led må der regnes med?
v_Rdi=c·f_ctk+μ·σ_n+ρ·f_yk·μ

Det virker lidt usikkert at tage kohæsionsledet med, og hvor meget af friktionen fra normalkraften må regnes med? Med hensyn til den lodrette armering er der ikke nogen krav fra EC2, men det nationale anneks foreslår en styrke på 30[kN/m], er det en passende værdi?.

LØST
Oprettet af Leo
Spurgt den 26.11.18 - kl. 14:02
890 Visninger
Private svar

Hej Leo.
Tak for din henvendelse. Jeg giver den videre til en af mine kollegaer som arbejder meget med CC3 byggerier.
Du hører fra os snarest.

Oprettet af Anders Nilsen
Svaret den 26.11.18 - kl. 18:27
Private svar

Hej Leo

I den seneste version af det danske anneks til betonnormen (DS/EN 1992-1-1 DS NA:2017) er det beskrevet i teksten med supplerende (ikke-modstridende) information for pkt. 9.10.2.4(1), at det afhænger af, hvilken type snitflade der ses på. Hvis der er tale om snit gennem et støbeskel (hvor der ikke indgår f.eks. stål, neoprene eller lign.) kan kravene til vandrette trækforbindelser regnes overholdt, såfremt den lodrette trækforbindelse kan optage 1.5*F.tie.col.
Herefter er der give nogle retningslinjer for, hvornår reglerne kan anvendes.

Vh Trine la Cour Sibbesen

Vedhæftninger:
Oprettet af Trine la Cour Sibbesen
Svaret den 27.11.18 - kl. 07:01
Private svar

I skal have mange tak for jeres svar.

mvh. Leo

Oprettet af Leo
Svaret den 28.11.18 - kl. 15:54