Telefon (+45) 86 16 47 55

Interessen skærpes, når en kollega fortæller, og det gjorde Richard og Jimmie bl.a., da vi var på ekskursion i København, for at se stade på flere af vores igangværende projekter.

Madkulturens Hus svæver

Første stop på vores tur var Madkulturens Hus, som kompleksitetsmæssigt er en altoverskyggende spiller i vores referencekatalog. Byggeriet består af to erhvervsetager og op til seks boligetager. Det komplekse opstår dog i, at det meste af byggefeltet er placeret ovenpå Frederiksberg Allé Metrostation. Det kræver i sig selv det helt tunge skyts i sikkerhedsforanstaltninger at bygge ovenpå en metrostation; men dertil kommer et to meter tykt beton-boxdæk mellem erhvervs- og boligetagerne, som svæver seks meter over metrostationens forplads. For at det kan lade sig gøre, spænder boxdækket hele 18-19 meter.

”Det har virkelig været et spændende projekt at være med til at projektere. Det er fascinerende at se det enorme dæk, som nu svæver ud over forpladsen – især lige nu, hvor vi ser håndværkerne fjerne understøtningerne. Nu er det ikke længere bare beregninger og tegninger – nu er byggeriet en realitet, og det er vildt”, forklarer konstruktionsingeniør Richard Nielsen mens forventningen lyser ud af ham.

Det energirigtige Frame House

Et af turens øvrige højdepunkter var det bæredygtige kontordomicil Frame House, som opføres i Dragør. Byggeriet har træ som det primære materiale, og hele filosofien bag projektet har været at skabe et miljørigtigt og bæredygtigt projekt af naturlige materialer, som er sundt for såvel klima som for de mennesker, der skal have deres daglige gang i bygningen.

”Bygningen opføres i energiklasse 2020, og ambitionen er at få projektet DGNB guld-certificeret”, fortæller installationsingeniør Jimmie Feldfos og fortsætter.

”Vi har derfor arbejdet med implementering af flere typer vedvarende energi – bl.a. bliver bygningen udelukkende opvarmet via luft-til-vand varmepumper, og derudover har vi indregnet etablering af både solceller og en 10 kW’s vindmølle til at dække bygningens elforbrug. Det har virkelig været spændende at projektere et byggeri, hvor bæredygtighed får lov at skinne så tydeligt igennem på alle valg, der tages”.

Stolthed og kollegahygge

”Fedt er det at se vores projekteringsopgaver gå fra beregninger og tegninger til opførte konstruktioner på en byggeplads. Ofte er vi en del forskellige medarbejdere fra AE, som er involveret i et specifikt projekt, så mange har et forhold til det, og det gør det ekstra sjovt at besigtige. Samtidig er det fedt at stå på byggepladsen og fortælle om projektet til alle de kolleger, som ikke kender projektet indgående, og sætte dem ind i de løsninger vi har valgt undervejs. Det er en af de sjove ting ved en studietur i ’eget land’”, forklarer Jimmie Feldfos.

En af de andre sjove og gode ting ved studieture, er muligheden for at tilbringe tid med sine kolleger uden for arbejdspladsens rammer og fokus. Derfor er denne tur naturligvis også blevet toppet med masser af gode timer til fællesspisning og hygge. Et godt afbræk fra hverdagen, hvor projekterne ruller og fokusset er fagligt.

Arrangement - 17. januar 2020

Gå-hjem-møde om Brandrådgivning under den nye certificeringsordning – torsdag d. 20. februar 2020

KALENDEREN SKRIVER JANUAR 2020, OG DEN MIDLERTIDIGE ORDNING UNDER BR18 MED KOMMUNAL SAGSBEHANDLING AF BRANDFORHOLD...

Meddelelse - 19. december 2019

Glædelig jul

Året 2019 synger på sidste vers, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige...

Meddelelse - 15. november 2019

Driftschef udnævnes til administrerende direktør

Kasper Fey-Hansen er d. 15. november udnævnt til administrerende direktør i ingeniørrådgivningsvirksomheden Arne Elkjær A/S....