Telefon (+45) 86 16 47 55

Projektet

Kontordomicil med aktiv tankstation og tidligere værksted, placeret i kælder og stue under del af ejendommen, har gennemgået en gennemgribende totalrenovering. Tankstationen er lukket ned og i stedet udbygges ejendommen i dette areal. Ejendommen ombygges med parkering, lager og depotrum i kælder, detailhandel i hele stueetage og 29 ungdomsboliger fordelt på 1. sal og i 3 etages tårn. Herudover etableres stor sansehave og udendørs socialt rum på nyetableret tagterrasse for at bringe naturen ind i bybilledet.

Ejendommen får i stueetage emalitglas-facade. Beboelsesdelen beklædes med en flot grå tegl, ligesom der etableres store ovenlys i gangareal. I de enkelte lejligheder isættes overramme med glas ved entredør for at skabe et anderledes lysindfald ligesom der leges med lyset i indretningen i lejlighederne med glaspartier, for at imødegå et ensidigt lysindfald. Ejendommens m2 er udnyttet optimalt med mindre, fortrinsvis 2. vær., beboelsesenheder, som alle kan benytte det fælles rum på tagterrassen.

Gulvet i nr. 18 hæves i etageadskillelsen ca. 40 cm. i stueetagen og tilsvarende sænkes kælderen – samtidig hermed er fundament og søjler blevet understøbt. Alle installationer er udskiftet og i hele beboelsesdelen er der etableret nye føringsveje. Tagkonstruktionen er dimensioneret fra tag til tagterrasse ved ilægning af tværgående jernbjælker som imødekommer de ændrede laster.

Henrik Rosenkrands

Henrik Rosenkrands

Projektleder


T: +45 22 74 39 21

M: hr@arneelkjaer.dk


Se alle medarbejdere

Projektfakta

Sag:
Nybyggeri
Opgavetype:
Komplet ingeniørprojektering inkl. brand
Bygherre:
Lyngby Entreprise
Areal:
4.160 m2
Udført:
2013-2014
Arkitekt:
Sahl Arkitekter A/S
Anvendelse:
Boliger og detailhandel
Entrepriseform:
Hovedentreprise