Jakob er 27 år og har to års erfaring som konstruktionsingeniør. Han arbejder netop nu med projektering af Madkulturens Hus, som i 2019 vil svæve som en sky over Frederiksberg Allés kommende metrostation. En opgave som kræver både ansvarlighed og en hvis portion tålmodighed.

Ung ingeniør på sjældent projekt

– Madkulturens Hus er et sjældent projekt, og det er virkelig spændende at være en del af. Selvom jeg ”bare” er den der regner, så oplever jeg, at min opgave har værdi på lige fod med de mere ansvarlige rollers. Det er trods alt rugbrødsarbejdet, som i sidste ende udgør projektet, og jo mere gennemarbejdet mit arbejde er, jo bedre er det for processen, forklarer Jakob Jensen, konstruktionsingeniør hos Arne Elkjær A/S

Jakob er konstruktionsingeniør på Madkulturens Hus, og her arbejder han sammen med de to erfarne konstruktionsingeniører Richard og Birgitte, som ligeledes er projektleder på projektet. Begge sparrer de dagligt med Jakob om projekteringen.

Vi skal udfordre de unge ingeniører

Ifølge driftschef Kasper Fey-Hansen, er de unge ingeniørers bidrag til projekteringen væsentlig for processen.

– Det giver en særlig dynamik til et projekt at have en kombination af unge og erfarne ingeniører med i en projekteringsfase. Sådan en som Jakob bringer en nysgerrighed til projektets udførelse, samtidig med, at han besidder den nyeste viden fra skolebænken og dermed er skarp på nogle andre parametre end den erfarne ingeniør, forklarer Kasper og fortsætter:

– De unge ingeniører skal ikke gemmes væk bag små projekter, hvis de har interesse for de større. Det er de første år på arbejdsmarkedet, der er med til at forme deres fremtidige profil, og det skal vi bakke op om som arbejdsplads. Det gavner jo både os som virksomhed og branchen generelt, at de unge udvikler sig ved at blive involveret i komplekse projekter sammen med erfarne kolleger.

Fundering i syv meters højde

Madkulturens Hus er et sjældent projekt, for byggeriets konstruktioner skal hovedsageligt hvile på metroskaktens to sider og bliver båret af ganske få søjler og vægge.

– Vi funderer et stort areal af bygningen i syv meters højde, hvilket ikke virker helt logisk, og det er da også noget af det, vi har joket lidt med. Men det er realiteten, fordi størstedelen af projektet svæver over stationsforpladsen uden nogen form for bærende søjler, fortæller Jakob Jensen.

Byggeri i ekstra høj konsekvensklasse

Madkulturens Hus placeres direkte oven på den nye metrostation, som lige nu bygges på Frederiksberg Allé. Med et spænd på hele 18 meter og et efterspændt betondæk udført som et brodæk er der selvsagt en del risici forbundet med projektet.

– Projektet er i ekstra høj konsekvensklasse, og derfor kontrolleres alle beregninger både internt og eksternt. To anerkendte statikere går alt igennem ligesom metroselskabets egne folk kontrollerer al projektering. Det betyder at processen hurtig bliver lang og kræver en hvis tålmodighed pga. de mange led, men samtidig giver det tryghed, at tingene tjekkes grundigt igennem, og det gør det til en lærerig proces at være en del af, fortæller Jakob Jensen.

 

Her kan du læse mere om Madkulturens Hus på Frederiksberg Allé.

Nyhed - 16. januar 2024

Faglighed i konstant udvikling – Annemarie er certificeret brandrådgiver

Med mere end 30 års erfaring inden for byggeri, først med byggesagsbehandling hos Aarhus Kommune,...

Debat - 14. november 2023

Udskældt certificeringsordning

Certificeringsordningen for statikere begrænser vores brug af sund fornuft Administrerende direktør Kasper Fey-Hansen har talt...

Arrangement - 6. februar 2023

Gratis morgenmøde d. 28. februar – De nye bæredygtighedskrav

Ved du, hvordan du forholder dig til og arbejder med bygningsreglementets nye bæredygtighedskrav?   Kom...